U trendu

Antić: Jovanović nema pravo da upire prstom u bilo koga kada je reč o Kosovu

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić saopštio je danas da predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović nema pravo da upire prstom u bilo koga, posebno kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Jovanović je ranije danas zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da „stave flaster na usta“ ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću i zaustave ga u promovisanju podele Kosova, koje prema njegovim rečima povlači ideje podele na jugu Srbije, u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i u Vojvodini i u Sandžaku.

„Jovanović nema apsolutno nikakvo pravo da upre prst u bilo koga, posebno po pitanju Kosova i Metohije. To mu ne dozvoljava činjenica da je bio visoki i moćni državni funkcioner Srbije, kada je ovo, najteže pitanje sa kojim se Srbija suočava, bilo sklonjeno sa dnevnog reda, a problemi nad Srbijom su se umnožavali“, naveo je Antić u saopštenju.

On je dodao da je Srbija počela da rešava pitanje Kosova i Metohije „onda kada je Jovanović otišao sa političke scene“ i kada je država ušla u briselski dijalog koji podržava Evropska unija.

Antić je naveo da je taj dijalog otpočeo „upravo“ Ivica Dačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar