U trendu

Antić: Krećemo se ka cilju, modernoj Srbiji u EU

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je Srbija od danas, otvaranjem prvih pregovaračkih poglavlja sa EU i „formalno na putu ka porodici zemalja i društava koji su iz mnogo razloga najpoželjnije mesto za život“.

„To Srbiji niko nije poklonio, to su naši gradjani zaslužili svojim radom, spremnošću da se menjaju na bolje, pa i svojim odricanjem. Današnjeg otvaranja pregovaračkih poglavlja sećaćemo se za nekoliko godina, kada budemo na vratima EU, kao dana kada je Srbija ušla u finalni period reformi i prilagodjavanja standardima onih zemalja koje u svetu važe za najrazvijenija i najhumanija“, naveo je Antić u izjavi Beti.

Antić je dodao da su i u Vladi, kao i u Socijalističkoj partiji Srbije, čiji je zamenik predsednika, bili uvereni da će Srbija ući spremna u pregovore sa EU i dodao da ih to uverenje „vodi i dalje, kada korak po korak, poglavlje po poglavlje, budemo poboljšavali našu državu i naše društvo, kao ambijent u kojem naši gradjani mogu da žive kao bilo gde drugde u Evropi“.

„Taj posao neće biti ni lak, niti jednostavan, a naročito će od svih nas tražiti posvećenost u ostvarivanju reformi. Ova vlada i premijer Aleksandar Vučić su  do sada pokazali odlučnost i sposobnost da se krećemo ka tom cilju, a to je moderna i razvijena Srbija, punopravna i ravnopravna članica Evropske unije“, izjavio je Antić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.