U trendu

Antić: SPS mora ostati čuvar socijalne pravde

 Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić rekao je danas, na obeležavanju 25 godina te stranke u Novom Sadu, da SPS mora biti „čuvar socijalne pravde, zastitnik gubitnika tranzicije i ktitor obrazovanja mladih“.

„Samo takva Srbija može biti konkurentna, a da joj jedina konkurentnost ne bude jeftina radna snaga. Neka se Srbija ponosi nama u budućnosti. I budimo ponosni što smo socijalisti“, rekao je Antić u Novom Sadu na obeležavanju 25-godišnjice SPS-a u tom gradu. 

Antić je pozvao okupljene da se „dogovore šta će biti kada se budu okupili za 25 godina“ i dodao da je važno da tada ne budu teme socijalna pravda i jednakost jer će SPS to svojim delovanjem dostići i da će tada biti reči o „rastu životnog standarda gradjana jer će do tada biti izgradjena država jednaka za sve“.

„Najvažnije je da obrazovanje mladih ne bude privilegija malog broja ljudi, nego mogućnost za sve. Da se takmičimo u uspesima a ne da brojimo poraze. Uloga SPS-a mora biti konstruktivna kao do sada i još prepoznativljija u narodu. Da više cenimo sebe, jer time nam je garantovano da će nas i drugi ceniti. Kapital koji moramo da sačuvamo i da uvećavamo je poverenje koji gradjani 25 godina imaju u nas. Ne smemo razocarati ni gradjane ni sebe“, rekao je Antić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.