U trendu

Apatin i Šoltvadkert potpisali Memorandum o saradnji

APATIN – Predstavnici mađarske opštine Šoltvadkert i Apatina potpisale su Memorandum o saradnji, kojim se predviđa razmena u više oblasti, od turizma do obrazovanja i kulture, životne sredine, kao i zajedničko učešće u prekograničnim projektima Evropske unije, saopšteno je iz apatinske opštine.

Delegaciju mađarske opštine prevodio je gradonačelnik Ferenc Lehocki. „Srećni smo što možemo da prenesemo iskustva i znanja koja smo stekli u Evropskoj uniji, posebno u oblasti razvoja turizma i poljoprivrede. Spremni smo za zajedničko konkurisanje kod raznih fondova, posebno onih iz EU, rekao je gradonačelnik Lehocki.

Zamenica predsednika apatinske opštine, Dubravka Koraće, je objasnila da je ova poseta od izuzetnog značaja za tu opštinu.

„Šoltvadkert ima oko osam hiljada stanovnika, ali više od 1.800 registrovanih preduzetnika. Dogovoreno je da u toku godine delegacija privrednika i poljoprivrednih proizvođača iz Apatina poseti mađarske partnere i da na licu mesta vide iskustva na osnovu kojih mogu pomoći razvoj naše opštine“, precizirala je Koraćeva.

Nakon zvaničnog dela, delegacija iz Mađarske je upoznata sa privrednim kapacitetima i turističkim potencijalima Apatina, a obišli su i kompleks Marine, Banju Junaković i obalu Dunava.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike