U trendu

Apostolova: Tražimo primenu zakona u borbi protiv korupcije

PRIŠTINA – Šefica Kancelarije EU u Pristini, Natalija Apostolova, izjavila je danas da su kosovski zakoni o borbi protiv korupcije dobri, ali da se ne primenjuju u praksi.

Apostolova je na otvaranju Nedelje protiv korupcije, rekla da je cilj EU da se bori protiv ovih, kako je rekla, opasnih pojava koje su duboke u mnogim oblastima kosovskog društva, što „ruši imidž Kosova i potkopava poverenje u institucije“.

„Od Kosova tražimo da se protiv korupcije bori kroz postojeće zakona. Ta politika je sada u rukama kosovskih političara. Dobri zakoni postoje samo ih treba primenjivati u paksi“, rekla je Apostolova, prenela je GazetaExpres.

Dodala je da je jačanje odgovornosti i transparentnosti jedno od ključnih pitanja.

„Tražimo od Kosova da sprovede reforme u najkraćem mogućem roku, jer se korupcija razvija i utiče na stvaranje novih radnih mesta, bolju ekonomiju, bolje uslove za život i imidž u celini. Danas u Nedelji korupcije treba znati da je u borbi protiv korucije neophodna puna posvećenost radu svakog dana u godini, a samo zajedničke akcije doneće bolju budućnost“, rekla je Apostolova.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike