U trendu

Arifi: Pripajanje Preševske doline Kosovu kao rušenje Berlinskog zida

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je danas da žitelji „Preševske doline“ pozdravljaju ideju za pridruživanje Kosovu ali je i dodao da neće prihvatiti da se takvo rešenje primeni samo na deo naselja u tri opštine na jugu centralne Srbije u kojima žive Albanci.

Arifi je za prištinske medije izjavio da su Albanci sa juga Srbije skeptični po pitanju da li je takvo rešenje moguće.

„Ili će se cela Preševska dolina pripojiti Kosovu ili će Albanci koji u njoj žive nastaviti rat sa Srbijom“, kazao je Arifi navodeći da je za njega „pripajanje Preševske doline Kosovu isto što i rušenje Berlinskog zida“.

Predsednik opštine Preševo je kazao i da žitelje tog mesta „zabrinjava nedostatak detalja u ideji da se Preševska dolina tokom finalizacije dijaloga Beograda i Prištine pripoji Kosovu, osim što se neformalno spominje da bi se Kosovu pripojila albanska naselja u toj opštini do autoputa prema Makedoniji, dok bi ona sa južne strane autoputa ostala u Srbiji“.

„Takvo rešenje je za mene neprihvatljivo“, rekao je Arifi i dodao da je o „nastavku ratovanja sa Srbijom“ govorio metaforički.

On je ocenio i da“srpski gradjani koji žive u Preševskoj dolini, ne treba da strahuju od mogućnosti pripajanja Kosovu“, navodeći da će im na Kosovu biti zagarantovana sva prava kao ravnopravnim gradjanima.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    DA PREDLAŽEM , PO MOJEM NAJBOLJEM MIŠLJENJU KLJUČ ZA DEOBU, NI PO BABU NI PO STRIČEVIMA : ALI PO FUNKCIONALNIM CELINAMA. DISTRTIKTI SU DEO REŠENJA. CRKVA MORA DA DOBIJE NAZAD METOHE . MANASTIRI -SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE PO PRINCIPU UREĐENJA VATIKANA , SA FUNKCIONALNOM OKOLINOM , OSNOVA SU ZEMLJIŠKI KATASTRI IZMEĐU I. I II. SVETSKOG RATA

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike