Ateisti: Nikolićeve izjave su bizarne i nacističke

Udruženje gradjana Ateisti Srbije saopštilo je danas da je “užasnuto” izjavama predsednika Srbije Tomislava Nikolića i optužilo ga da je još jednom prekršio odredbe Ustava Srbije, po kojem je crkva odvojena od države, kao i da je dao nacističke izjave zbog čega bi, kako su ocenili, trebalo da podnese ostavku.

Ateisti Srbije su podsetili da je Nikolić juče, prilikom polaganja kamena temeljca za Centare izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, položio i vremensku kapsulu sa “bizarnom”, za naučni poduhvat potpuno besmislenom porukom: “Što čovek započne, nek’ Bog ne ospori”.

“Smatramo potpuno ponižavajućim za jednu naučnu instituciju u narastanju da je predsednik države svodi na parametre apstraktne, izmaštane i primitivne božje volje”, navodi se u saopštenju.

Ateisti Srbije optužili su Nikolića da je istom prilikom “zapao u eugeničarski trans” i počeo da daje izjave koje su po svojoj retorici “prikladnije za Rajhstag 1935. godine, nakon usvajanja zloglasnih nacističkih Nirnberških zakona”.

“Nikolić je dopustio sebi da kaže da: ‘Deca treba da se radjaju ovde, sa srpskim genetskim materijalom, sa srpskim kodom”, podseća se u saopštenju i dodaje da se sramota koju Srbiji “ovakvom užasnom, rasističkom izjavom čini Nikolić, teško se može sakriti, a kamoli sprati”.

“Najmoralnije bi bilo da se povuče sa položaja koji ionako sistematski sramoti, te da se onda, oslobodjen obaveze da makar formalno poštuje sve gradjane Srbije, slobodno prepusti razvijanju svoje eugenike, u institucionalnim okvirima, koje zakoni Srbije predvidjaju”, piše u saopštenju.

(Beta)

Jedan komentar

  • Husnija

    Poštovani kolege ateisti, Nikolić kada bi imao moral i kada bi znao odredbe ustava Srbije, i kada bi bio oslobođen crkvenih dogmi i srednjovekonog svahtanja i kada bi znao da građanska drzava nije ista kao sveti Toma Akvinski, ne bi ovakve nebuloze govorio. To što se pozivate na moralne norme, da Nikolić daje ostavku, budi nadu da u Srbiji ima snaga koje nisu okupirana mrakom religije, fresaka i ranznih svetaca. Nama ateistima ostaje da se nadama da će doći kraj i ovakvih nebuloza.

Ostavite komentar