Atlagić o antidržavnoj delatnosti Jeremića

BEOGRAD – Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Atlagić pitao je danas Javno tužilaštvo Srbije da li će pokrenuti postupak protiv, kako je rekao, “antidržavne delatnosti Vuka Jeremića”.

Jeremić se, kako je rekao Atlagić u parlamentu, prilikom dolaska na čelo srpske diplomatije 2007. godine zalagao da se pregovori o KiM premeste iz nadležnosti Ujedinjenih nacija (UN) u Evropsku uniju i time, dodaje, naneo neprocenjivu štetu državnim interesima.

Atlagić kaže i da je Jeremić “podvalio” srpskoj javnosti misiju Euleks na KiM mimo odluka skupštine, te da nije ništa preduzimao kada je jednostrano proglašena nezavisnost KiM.

Poslanik SNS se pozvao i na pisanje Vikiliksa u kome se navodi da je navodno Jeremić u razgovoru sa američkim kongresmenom Tedom Dolom izjavio da je ulazak KiM u UN najbolje čemu se Srbija može nadati.

Nepotrebno je i što je postavio pitanje Međunarodnom sudu pravde o legalnosti deklaracije o jednostranomproglašenju KiM i time “zabio nož u leđa Srbiji”, rekao je, između ostalog, Atlagić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike