U trendu

B92: Izbori za Beograd biće raspisani u utorak

Lokalni izbori u Beogradu biće raspisani najverovatnije u utorak, objavio je danas B92.

Ranije je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila da je nedelja, 18. mart, krajnji datum do kojeg moraju da budu održani izbori za odbornike Skupštine Beograda.

Kako je navela, poslednji dan za održavanje tih izbora je 23. mart, ali pošto je to radni dan, onda je nedelja, 18. mart, poslednji datum kada bi ti izbori morali da budu.

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) će na sednici u ponedeljak razgovarati o listi kandidata za beogradske izbore.

Kako je SNS najavila, njena lista za beogradske izbore zvaće se „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“ i na njoj se neće pominjati nijedna stranka.

Danas je Socijalistička partija Srbije (SPS) koja će biti u koaliciji sa „Jedinstvenom Srbijom“, navela da će potpredsednik SPS i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić biti kandidat za gradonačelnika koga će birati budući odbornici Beograda.

Svoju kandidaturu za to mesto su najavili i bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Djilas i predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Zajednički kandidat za gradonačelnika Demokratske stranke (DS) i Nove stranke je Dragan Šutanovac, dok će funkcionerka Nove Vesna Rakić Vodinelić biti nositejka liste kandidata.

Pokret Dosta je bilo (DJB) pozvao je juče na razgovor o beogradskim izborima pokret „Luke Maksimovića – Belog“, Pokret Dveri i Inicijativu „Ne da(vi)mo Beograd“, a odazvale su se samo Dveri, dok su ostali odgovorili da će na predstojećim beogradskim izborima nastupiti samostalno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.