Bajaga ipak ne nastupa u Karlovcu; Pecikoza: Nije ni planirano

KARLOVAC/BEOGRAD – Uprkos najavama iz aprila ove godine da će Bajaga nastupiti na manifestaciji „Dani piva“ u Karlovcu, u zvaničnom programu na veb sajtu ove manifestacije izostalo je ime srpskog izvođača, dok menadžer „Bajage i Instruktora“ Gane Pecikoza demantuje da su uopšte zakazali koncert u Karlovcu.

„Niko nije mogao da otkaže nešto što nije ni zakazano. Bili smo u pregovorima oko nastupa ‘Bajage i Instruktora’ u Karlovcu, međutim, oni su se odlučili za drugu soluciju. Nijedan ugovor niko nije potpisao sa organizatorima, tako da je nemoguće da otkažemo nešto za šta nismo bili angažovani. Apsolutno je pravo svakog organizatora da dovede muzičare koje on želi. Nama je važno da sutra imamo veliki koncert u Puli, koji, eto, nikakvi branitelji nisu probali da spreče“, rekao je Pecikoza za Tanjug.

Hrvatski mediji su ranije danas došli do nezvaničnih saznanja da je koncert Bajage otkazan zbog pritiska hrvatskih branitelja.

Na početnoj stranici zvanične veb prezentacije ove manifestacije, umesto Bajage je za 3. septembar najavljen nastup hrvatske grupe „Hladno pivo“.

Međutim, na početnoj strani veb sajta „Dana piva“ u Karlovcu i dalje stoji video snimak objavljen na „Jutjubu“ aprila ove godine u kojem je Bajaga predstavljen kao deo programa. Ovom video snimku može se pristupiti isključivo preko veb sajta manifestacije, a ne pretragom na „Jutjubu“.

Pod kategorijom „novosti“ na ovom veb sajtu nalazi se i vest od 27. aprila – „Objavljena imena glazbenika za 2018. godinu!“ – u kojoj se navodi da će Bajaga nastupiti četvrtog dana ove manifestacije u Karlovcu.

Čak se i u video snimku objavljenom na „Jutjubu“ pre samo dva dana nalazi najava za nastup srpskog izvođača.

Sudeći po dostupnim informacijama na veb sajtu manifestacije otkazivanje Bajaginog nastupa jedina je promena u ovogodišnjem programu.

Ostali izvođači, Maja Šuput, Mladen Grdović, Jelena Rozga, Miroslav Škoro, Petar Grašo, Željko Bebek, Jole, Mate Bulić i „Tamburaška noć“ nastupiće po već određenom programu koji je dostupan od aprila ove godine.

Razlog ove izmene je, prema nezvaničnim saznanjima radija „Mrežnica“, a što je preneo hrvatski portal index.hr, pritisak udruženja hrvatskih veterana.

Predstavnik udruženja hrvatskih veterana Petar Banić izjavio je da „nema komentar“ na tvrdnje radija „Mrežnica“, dok se zvaničan odgovor grada Karlovca i dalje čeka, navodi portal Indeks.hr.

Taj portal podseća da je Bajaga u Karlovcu nastupao dva puta 2011. godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike