Bajdenu pisali članovi bosanskog kokusa

Foto: Beta

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da su američki kongresmeni koji su uputili pismo potpredsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu članovi „bosanskog kokusa“ koji lobira protiv Srbije, i da ih niko nije pomenuo ni na jednom sastanku tokom posete premijera Aleksandra Vučića SAD.

„SNS poručuje da je dobro da građani Srbije znaju da Demokratska stranka podržava inicijative bosanskog kokusa u SAD-u, koji su posebno razočarani posle događaja u Srebrenici i zbog politike mira i stabilnosti koju vodi Aleksandar Vučić, i koji, zajedno sa Miroslavom Miškovićem, lobiraju protiv interesa Srbije“, navodi se u odgovoru naprednjaka DS-u, koji je tražio da se istraže navodi iz pisma petoro američkih poslanika.

Kongresmeni su u poruci Bajdenu izrazili sumnje da mala grupa ljudi bliska premijeru Vučiću, koju predvode njegov brat Andrej i prijatelji Nikola Petrović i Zoran Korać, imaju odlučujući uticaj u oblastima energetike, komunikacija, infrastrukture i svim većim poslovima u Srbiji.

Oni su ocenili da je neophodno ispitati veze te grupe sa specijalnim izaslanikom predsednika Rusije u Srbiji Aleksandrom Babakovim, a dotakli su se i pitanja novinarskih sloboda, izrazivši sumnju da premijer Vučić, njegova porodica i saradnici kontrolišu medije.
 
„Osim toga što su uspeli da obraduju demokrate, jer govore ružno o Srbiji, toliko su značajni da ih niko nije ni pomenuo, na bilo kom sastanku, dok traje poseta premijera Aleksandra Vučića SAD-u“, odgovorili su DS-u iz Srpske napredne stranke.

Predsednik Vlade Srbije od juče je u trodnevnoj posedi Vašingtonu, gde je razgovarao sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom i direktorom Svetske banke Džim Jong Kimom, a za danas su predviđeni sastanci sa državnim sekretarom Džonom Kerijem, senatorima i kongresmenima.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar