U trendu

Bakić i Hamović na promociji knjige u Kragujevcu o bojkotu izbora

Bojkot izbora nije načelno političko pitanje, nego taktički problem o kojem treba raspravljati „hladne glave, a ne užarenoga srca“, rekao je večeras u Kragujevcu sociolog i član neformalne grupe „Samoopredeljenje“ Jovo Bakić.

Dodao da, za razliku od ostalih u toj grupi koji su „žestoki pobornici bojkota“, on ima ima „najmekši“ stav.

Bakić je na tribini „Slobodno na Trgu slobode“ predstavio svoju knjigu „Evropska krajnja desnica (1945-2018)“ u izdanju preduzeća „Klio“.

Rekao je da je bojkot „možda smislen ako bude praćen vrlo aktivnom kampanjom gde će se koristiti apsolutno svaka prilika kada vlast primenjuje nasilje prema nekom gradjaninu da svi priskoče i pomognu mu“.

Kao primer je naveo to kada „izbacuju staricu zbog duga za Infostan, svi odu tamo i kažu: ‘Ne damo, ne može, ako hoćete sve nas strpajte u zatvor!’ „.

„Ako, medjutim, bojkot bude uobičajena promocija političkih stranaka s pozivom na bojkot – to je besmisleno“, ocenio je Bakić.

Govorio je i član Predsedništva Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Zoran Hamović koji je rekao da mu se „čini kao da je podmetnuto da bojkot isključuje izbore i obrnuto“.

„To su stvari koje su medjusobno povezane, jer je bojkot samo instrument, sredstvo da dobijemo izbore kakve želimo. Time ne treba da isključujemo izbore. Izbori su ono što je za nas najvažnije. Mi želimo da na tim izborima postignemo najbolji mogući izborni rezultat“ rekao je Hamović.

Hamović je procenio da sazrevaju uslovi u kojima se sve ozbiljnije razgovara i donose odluke, s manje emocija, a s više razuma.

On je rekao da se u PSG insistira na tome da se bojkot ne objavljuje sada, nego kada dodje trenutak za to.

Na promociji Bakićeve knjige Hamović je govorio u ime izdavačke kuće „Klio“ i naveo da postoji problem da se promocija priredi u bibliotekama i drugim institucijama kulture širom Srbije.

„Drugim rečima, ono što je poruka od svih jeste: ‘Plašimo se, plašimo se za svoje pozicije, plašimo se za svoju budućnost’ „, rekao je Hamović i naveo da je drugačije u Beogradu i Kragujevcu, a najteže je u manjim mestima u Srbiji.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    KRAJIŠNICI SU OKUPATORI SRBIJE,PUN JE BGD , VOJVODINA,..MUP, … # Pomozi Bože Srbiji # „“““““““““#### # Dodik je PROZRET ,FUJ,FUJ, OD TITA JE PUN BEOGRAD „KRAJIŠNIKA“ (okupatora Srbije) ! #“TITOVČIĆI“ SE ZABAVLJAJU , U SRBIJI SU OTROV , … „POMOZI BOŽE SRBIJI“ ################################# NIJE REPUBLIKA SRPSKA (BOSNA I HERCEGOVINA) , ŠTO JE NEKAD BILA -KOD TITA,NITI POSLE NJEGA …### POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

Napišite komentar