Bašić predsednik DS u BG, zadaci-protiv apatije i osipanja

BEOGRAD – Novi predsednik DS u Beogradu je Danilo Bašić, prema kojem su dva najveća problema demokrata apatija i osipanje članstva stranke.

Bašić je izabran danas, na 12. vanrednoj izbornoj skupštini Gradske oganizacije.

On je rekao i da će se DS na vreme pripremiti za lokalne izbore 2020. godine i da će razraditi ‘insajderski model’ borbe protiv aktuelne vlasti u gradu.

Predsednik DS Zoran Lutovac rekao je da su pred tom strankom dva zadatka: jačanje DS i jačanje Saveza za Srbiju.

„Cilj je izlazak iz predpolitičkog stanja u normalno političko stanje. DS je u tom smislu rešila da se u kadrovskom, orgnanizacionom, tehničkom i programskom smislu revitalizuje i da zajedno sa Savezom za Srbiju povuče građane Srbije“, istakao je on.

Lutovac je najavio da će DS u februaru proslaviti 100 godina postojanja stranke i 29 godina od obnove DS, kao i 15. godišnjicu od atentata na Zorana Đinđića.

Prema njegovim rečima, završna konferencija tom prilikom će biti održana u Beogradu sa omladinom, a potom će se, kaže, svi okupiti na Terazijama i slušati govore Zorana Đinđića.

Lutovac je rekao da će DS nastaviti da se bori za modernizaciju Srbije, oslobađanje od medijskog mraka, vladavinu prava, kao i za evropsku i socijaldemokratsku orijentaciju.

Skupštini su prisustvovali funkcioneri DS Dragan Šutanovac, Balša Božović i drugi, kao i predstavnici pojedinih drugih opozicionih stranaka.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike