U trendu

Bastać podneo krivičnu prijavu zbog izgradnje žičare Ušće – Kalemegdan

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać podneo je u svojstvu gradjanina Prvom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv odgovornog investitora kabinske žičare Kalemegdan-Ušće zbog gradnje bez gradjevinske dozvole, saopšteno je danas iz ove opštine.

U saopštenju se navodi da su predstavnici opštine Stari grad otvorili u prostoru „ilegalnog objekta na kalemegdanskom platou kancelariju za odbranu Kalemegdana“, kako bi sa tog mesta sprečavali gradonačlika i njegovog zamenika da nastave sa „uništavanjem beogradske tvrdjave“.

„Zasadjen je ružičnjak, a na mestu na kom bi gradske vlasti da otvore kafanu, u utorak će biti organizovana izložba gluposti Srpske napredne stranke, te se pozivaju gradjani da svoje predloge za izložbenu postavku donesu na kalemegdanski plato“, navedeno je u saopštenju.

„Čelnici grada već godinama kradu Beogradjane. Ovoga puta to čine kradući im uspomene, istorijsko i kulturno nasledje, prirodne resurse i kiseonik“, rekao je Bastać, navodeći da se planira uništavanje najvećeg beogradskog parka, na kom su stasavale i životne uspomene stvarale generacije Beogradjana i gostiju Beograda.

On je rekao da se to neće dozvoliti i da će biti nastavljena dežurstva u kancelariji gde će biti primani gradjani.

„One koji budu dolazili sa mehanizacijom i alatima za izvodjenje radova na još jednom besmislenom projektu ćemo sprečiti da od Kalemegdana prave anti-park i početnu stanicu za žičaru koju Beogradjani ne žele“, rekao je Bastać.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)