U trendu

Bastać: Referendum ima legitimitet jer je izašlo više od deset odsto gradjana

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać rekao je danas da održano izjašnjavanje gradjana na Starom gradu o radovima na toj opštini ima legitmitet jer je izašlo više od deset odsto gradjana.

Bastać je ispred Skupštine grada Beograda na pločniku ispisao dva puta „Starogradjani 1:0 Vesić“.

On je kazao novinarima ispred Skupštine grada da je vlast „opstruisala gradjane da izadju na izjašnjavanje, koje ni mediji nisu dovoljno pokrili, pa ljudi nisu ni čuli za izjašnjavanje koje je organizovala opština Stari grad“.

Ispred Skupštine grada donet je pano sa rezultatima izjasnjavanja gradjana, a predsednik opštine Stari grad pozvao je gradonačelnika da izadje i da mu uruči rezultate.

Obezbedjenje Skupštine kazalo je Bastaću da nema zakazano, da gradonačelnik ne može da ga primi i uputili ga da rezultate preda na pisarnici.

Bastać je tom prilikom rekao da su do sada predali preko 100 dokumenata na pisarnicu Skupštine grada i da, kako kaže, nisu dobili ni jedan odgovor.

On je zatražio od gradonačelnika da se oformi Komisija koja se sastoji od gradjana i nezavisne struke kako bi se rešio problem poput kolapsa u gradu, radova ili izgradnje gondole.

Takodje, ispred Skupštine grada došlo je manjeg verbalnog sukoba direktora Centra beogradskih festivala (CEBEF) Damira Handanovića i Bastaća.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.