U trendu

Bastać: Saobraćaj na Trgu Republike opet obustavljen, Vesić i njegova ekipa da podnesu ostavke

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać zatražio je danas od čelnika vlasti u Beogradu da podnesu ostavke jer je kako je naveo, saobraćaj na Trgu Republike ponovo obustavljen i pored najave zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da će kaldrma na kolovozu u tom delu grada biti zamenjena bez zaustavljanja saobraćaja.

„Nastavlja se maltretiranje Beogradjana u režiji večitog zamenika Vesić Gorana i njegove ekipe. Nakon što su priznali da je kocka koju su postavili na Trgu Republike nefunkcionalna i najavili da će je zameniti bez zaustavljanja saobraćaja, već narednog dana saobraćaj je obustavljen. Još jednom se pokazalo da obećanja Vesić Gorana kao i kaldrma koju je postavio, imaju kraći rok trajanja od jogurta u čaši“, naveo je Bastać, a prenela opština Stari grad.

Navodeći da će za „preplaćene i nestručne“ radove na rekonstrukciji tog trga „odgovarati oni koji su ih naručili, odobrili i nadgledali“, Bastać je dodao da „niko Beogradjanima ne može da nadoknadi dane i dane koje su proveli čekajući i nervirajući se u saobraćajnom haosu na koji smo upozorili“.

Nekoliko desetina radnika trenutno radi na zameni kaldrme ispred zgrade Narodnog pozorišta, a saobraćaj se iz Kolarčeve usmerava ka Francuskoj ulici.

Na internet stranici GSP Beograd objavljeno je da će „zbog radova u Ulici Vase Čarapića“ danas i sutra biti na snazi izmene linija gradskog prevoza pa se u tom periodu ukidaju trolejbuske linije 19, 21, 22, 29 i 41, kao i autobuska linija 28A dok se uspostavljaju trolejbuske linije 21L, 22L i 29L, koje saobraćaju na relaciji Trg Slavija – periferni terminusi, i autobuska linija 22A na relaciji Trg Republike – Trg Slavija.

Navodi se i da će u do ponedeljka u 5 časova, autobusi sa linije 31 saobraćati na relaciji Trg Republike – Konjarnik.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je juče da će granitne kocke na kolovozu oko Trga Republike u Beogradu, na koje su se gradjani žalili zbog neravnina, biti presložene.

On je rekao da će preslagivanje kocki biti uradjeno o trošku firme „Strabag“, koja je izvodjač radova na Trgu Republike, a rok za završetak radova je izmedju 35 i 40 dana.

„Dobili smo žalbe udruženja biciklista, udruženja motociklista – žalili su se na neravnine na kolovozu oko trga. Danas sam otišao da proverim te primedbe i utvrdjeno je da projektanti nisu razmišljali da postoji neko osim automobilista“, kazao je Vesić tokom gostovanja na televiziji „Pink“.

On je dodao da će preslagivanje biti vršeno tokom noći te da zaustavljanja saobraćaja neće biti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)