U trendu

Beograd se priključuje asocijaciji Belih gradova

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić primio je u Starom dvoru delegaciju Biograda na moru na čelu sa gradonačelnikom tog grada Ivanom Knezom i prihvatio ponudu da se glavni grad Srbije priključi asocijaciji Belih gradova, preneo je danas Beoinfo.

Vesić je, kako se navodi u saopštenju, naveo da je deo strategije grada da saradjuje sa svim gradovima u regionu.

„Naši gosti su nam ponudili da se priključimo asocijaciji Belih gradova, koji u svom nazivu imaju prefiks BEO. Mi smo to rado prihvatili, a zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović će nastaviti komunikaciju u okviru te aktivnosti“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na današnjem sastanku sa predstavnicima hrvatskog grada razgovarano je i o mogućoj saradnji sa beogradskim opštinama.

„Verujem da će ona biti plodotovornija u budućnosti i da će to biti u korist svih nas. U Beogradu su dobrodošli i verujem da ćemo u narednom periodu nastaviti da saradjujemo i da će to biti nešto sa čime ćemo se ponositi“, dodao je gradski menadžer.

Gradonačelnik Biograda na moru Ivan Knez rekao je da oni žele saradnju sa Beogradom, te da su do sada potpisali ugovore sa gradovima u Rumuniji i Madjarskoj.

Knez je pozvao Grad Beograd da se priključi i međunarodnoj asocijaciji koja se bori protiv nuklearnog naoružanja, jer se na taj način, kako je objasnio, osvešćuje ceo region.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar