Beogradska trilogija premijerno u pozorištu Teatar levo

Foto: Beta

Akademsko kulturno umetničko društvo „Ivo Lola Ribar“  –  Teatar Levo, izvešće sutra uveče premijerno „Beogradsku trilogiju“ Biljane Srbljanović u režiji Danice Subotički.

Predstava se sastoji od tri priče koje se odigravaju u Sidneju, Pragu i Los Andjelesu a sve ih povezuje Beograd, objasnili su glumci Andjela Djećević i Dragan Kadović, uz koje igraju i Sanela Ćari, Ana Radoman, Damjan Diklić, Jakov Kronja i Branislav Ivković.

Beogradske triologija je i dalje aktuelan, provokativan tekst Biljane Srbljanović o ljudima bez kuće i zemlji bez ljudi gde se traga za ličnim i društvenim identiteom.

„U svakom slučaju potrudićemo se i ovoga puta da zakotrljamo zrno smisla jer samo tako možemo dobiti biser“, navela je u pozivu supervizor ove predstave i rukovodilac pozorišta u AKUD „Ivo Lola Ribar“  Anika Lefki.

Kroz pozorište „Lola“, smešteno u bivšem podrumu za ugalj u dvorišnoj zgradi u Resavskoj ulici,  su prošli brojni veliki glumci i režiseri: Soja Jovanović, Radivoje Lola Djukić, Olivera i Rade Marković, Mija Aleksić, Miodrag Petrović Čkalja, Zoran Radmilović, Dragan Nikolić, Petar Kralj, Petar Božović, Seka Sablić, Mirjana Karanović, više od 100 poznatih glumaca iz Srbije.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar