U trendu

Beriša: Tači kriv za osnivanje Specijanog suda

PRIŠTINA – Zafir Beriša, bivši komandant tzv. Oslobodilačke vojske Kosova i načelnik štaba operativne zone Paštik optužio je predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da je „zaslužan“ za formiranje Specijalog suda za ratne zločine koje su pripadnici OVK počinili tokom i posle ratna na KiM.

Beriša, koji je i poslanik u kosovskog parlamentu iz reda Inicijative, manje članice tzv. ratne koalicije, kaže za Zeri, da je početak rada Specijalnog suda, nepraveden i jednostran.

„Specijalni sud je pristrasan i ima tendenciju da izjednači oslobodilački rat OVK sa genocidom koji je Srbija počinila nad kosovskim Albancima. Poziv je već dobio komandant „Remi“ i nije poznato da li će on tamo biti u svojstvu okrivljenog ili svedoka na početku rada ovog suda, koji je formiran uz pomoć Hašima Tačija“, rekao je Beriša.

Uprkos tome, Beriša kaže da niko ne može da baci senku na, kako kaže, oslobodilačku borbu OVK tokom poslednjeg rata.

„Ponosan sam što sam bio deo OVK, ponosan sam na to i žalim što nisam mogao učiniti više nego što sam učinio. Ovaj sud će privremeno dati materijal zlonamjernim ljudima, a neće suditi srpskim vandalima i onom što su oni počili tih godina na Kosovu. Sud ne može da baci mrlju na rat OVK“, reka je Beriša.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike