U trendu

Bilo bi dobro da Dačić i Antić ostanu u vladi

Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović ocenila je danas „da bi bilo dobro“ da Ivica Dačić i Aleksandar Antić zadrže resore spoljnih poslova i energetike u novoj Vladi Srbije.

„Mi ne diktiramo ništa u ovoj fazi, nemamo takav pristup. Postojeći resori, pre svega Ivica Dačić i njegov balansiran doprinos spoljnoj politici koja je učvrstila našu poziciju u regionu i svetu je nešto što bi bilo dobro da se nastavi u novoj vladi, a i Ministarstvo enregetike je funkcionisalo korektno. Ako bi nas neko pitao, ne bismo ništa menjali u tim resorima“, kazala je Djukić Dejanović televiziji N1.

Funkcionerka SPS-a je dodala da nije vodila razgovore o eventualnom preuzimanju Ministarstva zdravlja u novoj vladi Srbije.

Komentarišući medijske navode o spoljnom uticaju na formiranje vlade, Djukić Dejanović je kazala da SPS „nije fokus“ Moskve.

„Uvek je bilo bitnih ljudi u zemlji i van zemlje koji imaju svoje vizije, koji su imali svoje želje, ali gradjani su ti koji odlučuju ko odlučuje o formiranju vlade“, kazala je zamenica predsednika SPS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.