U trendu

BIRN: Demoliranju hotela u Beogradu prethodili pregovori o prodaji sa ocem ministra policije

Huliganskom demoliranju hotela „Šumadija“ na Banovom Brdu u Beogradu, sredinom februara, prethodili su pregovori oko prodaje tog ugostiteljskog objekta koje je vodio Branko Stefanović, otac srpskog ministra policije Nebojše Stefanovića, piše Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

U tekstu objavljenom na sajtu (www.javno.rs), navodi se da se i sam ministar Stefanović u medjuvremenu, preko posrednika, nudio da, kako se tvrdi, „ispravi brljotine svog oca“.

BIRN piše da je 15. februara oko 20 časova u hotel „Šumadija“ upalo 15-ak krupnih momaka sa „fantomkama“ na glavi, koji su sekirama i palicama polupali i demolirali ulaz u hotel.

„Svega par minuta potom zaposleni u hotelu dobili su novog pretpostavljenog – Miroslava Bilanovića, predstavnika kompanije B&B group koja je sedam dana ranije na licitaciji ovaj hotel sa četiri zvezdice kupila za 280.000 evra. Bilanović je u hotel ušao zajedno sa policijom koja je došla na uvidjaj. Za to vreme, prethodni vlasnik Njegomir Kilibarda nemo je sedeo u restoranu hotela i u strahu posmatrao šta se dešava. Ispred hotela, zatrpane srčom, ostale su baštenske stolice“, navodi BIRN.

Ta mreža citira starog vlasnika Kilibardu koji tvrdi da je hotel kupio za tri miliona evra i u medjuvremenu uložio još tri miliona i koji je optužio drugu stranu da su pokušali da mu otmu hotel uz pomoć batinaša za deset puta manji iznos.

On kaže da su tom dogadjaju prethodili sastanci sa Brankom Stefanovićem, ocem srpskog ministra policije, koji se samoinicijativno nudio ‘da pomogne’ oko isplate duga koji je imao.

„Tri puta sam se sastao sa njim i to na njegovu inicijativu. Rekao je da želi da mi pomogne oko isplaćivanja duga, a da mu za uzvrat prodam hotel. U jednom trenutku smo i utvrdili cenu od milion evra“, rekao je Kilibarda za BIRN.

Branko Stefanović je za BIRN potvrdio da se sastajao sa Kilibardom i da su razgovarali o pozajmici i hotelu.

„Hteli smo da pomognemo tom nesrećniku jer je složio priču da ga neka mafija juri za pare, ali kada je došlo do toga da ta priča postane ozbiljna pokazalo se da je prevarant“, rekao je Stefanović za BIRN.

BIRN navodi da se posle razgovora koji su novinari te kuće imali sa Kilibardom njemu javio čovek koji se predstavio kao zastupnik ministra policije i u ime svog poslodavca ponudio da „ispravi brljotine ministrovog oca“, kako je BIRN-u docnije preneo Kilibarda.

„Dok Kilibarda pregovara sa izaslanikom ministra Stefanovića, pozivaju ga u policiju da bi dao izjavu o upadu huligana u hotel, a onda naprasno otkazuju saslušanje ne dajući nikakva dalja objašnjenja.

Baštenske stolice koje su stajale na razlupanom ulazu hotela sada su premeštene u restoran čiji je vlasnik otac srpskog ministra policije“, dodaje se u tekstu.

BIRN dodaje da Stefanović odbija da podrobnije razgovara sa njegovim novinarima, MUP izbegava da pruži odgovore o istrazi koja bi trebalo da pokaže ko je unajmio i poslao „fantome“ da polupaju hotel, kao i da postoje pokazatelji da je istraga stopirana zbog umešanosti oca ministra policije.

(Beta)

3 komentara
  1. Anonimni

    TANDARA BROĆ, „BETA“ ŽVAKE ZA DAKELU

  2. Anonimni

    TANDARA BROĆ, „BETA“ ŽVAKE ZA L …DA …E

  3. Anonimni

    Duševan čovek taj otac ministra policije neka pomogne onom ko nema hotel

Napišite komentar