U trendu

Bivši poslanici DJB podržali kandidaturu Saše Jankovića

Inicijativni odbor udruženja u osnivanju „Gradjanska platforma“ koji čine bivši poslanici pokreta „Dosta je bilo“ Aleksandra Čabraja, Jovan Jovanović i Sonja Pavlović odlučili su danas da na predsedničkim izborima u Srbiji podrže Sašu Jankovića.

„U prethodnih deset godina kao zaštitnik gradjana Janković je ne samo rečima, već, pre svega delima pokazao da je najistaknutiji zastupnik vrednosti uredjene, demokratske i moderne države, zasnovane na vladavini prava. Uvereni smo da te vrednosti dele ne samo oni koji su na prethodnim izborima glasali za pokret DJB, već i većina gradjana Srbije“, navelo je to udruženje u saopštenju.

„Gradjanska platforma“ koju, kako se navodi, čini i odredjeni „broj nekadašnjih koordinatora, odbornika istaknutih članova pokreta DJB“, pozvala je sve kojima je stvaranje „pristojne države“ podjednako važan cilj, kao i sredstva za njegovo ostvarivanje, da podrže to udruženje i aktivno se uključe u izbornu kampanju Jankovića.

Pokret DJB i poslanički klub DJB ranije ovog meseca napustili su poslanici Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović zbog toga što se, kako su naveli, ne slažu s načinom na koji rukovodstvo DJB želi da postigne ciljeve i jer kalkuliše i odugovlači donošenje odluke o predsedničkom kandidatu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar