Bjornstad: Norveška pomaže ravnomernom razvoju Srbije

ALEKSINAC – Norveška želi da pomogne Srbiji da se ravnomerno razvija u svim regijama, rekao je danas ambaador Norveške u Srbiji Arne SanaesBjornstad u Aleksincu gde je predsatvljen projekat ‘’Norveška za vas – Srbija’’ u okviru kojeg će biti pružena podrška razvoju 91 lokalne samouprave u Srbiji koje spadaju u kategorije trećeg i četvrtog stepena razvijenosti.

„Mi već 20 godina radimo na projektima u Srbiji, a koliko sam video u poslednje tri godine reforme u Srbiji se uspešno sprovode, ali neki delovi zaostaju u tome i to je izazov za nas“, rekao je Bjornstad.

Istakao je da je cilj projekta ‘’Norveška za vas – Srbija’’da se pomogne u smanjenju nezaposlenosti, da se otvore radna mesta za ranjive grupe kao što su žene, da se povećavaju ulaganja u manje zajednice i obnove kulurnoistoirijski lokaliteti kako bi se privukli turisti.

„Očekeujemo da čujemo dobre ideje lokalnih samouprava i kako norveška sredstva mogu da budu vama na koristit’’, poručio je ambašador na skupu u Aleksicncu kojem su prisustvovali predstavnici opština iz cele Srbije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike