U trendu

Blic: Radulović sklapao poslove sam sa sobom da izbegne porez

Pored toga što je novac iz državne kase davao firmama svojih poslanica i supruge Tanje Radulović, lider Grupe građana „Dosta je bilo“ Saša Radulović prekršio je zakon pošto, kako tvrde izvori „Blica“, nije platio porez na usluge koje je u predizbornoj kampanji 2016. godine koristio od istoimenog Udruženja građana.

Radulovićeva GG je od države prošle godine dobila ukupno 37.177.860 dinara, a kako se može videti iz dokumenta u čiji je posed došao „Blic“, Radulović je svom UG prebacio tačno 30.513.258,76 dinara.

Izvor „Blica“ tvrdi da je Radulović to uradio kako bi izbegao plaćanje poreza.

„Udruženja građana nisu u sistemu PDV, ali kada odradite posao čiji iznos prelazi sumu od osam miliona dinara, obavezni ste da platite porez. On to u ovom slučaju nije uradio, iako je iznos bio skoro četiri puta veći. Nije ni čudo što su to uradili jer udruženje građana ne podnosi izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije. Fakturisali su rad članova za deljenje flajera, rad na društvenim mrežama, a iz finansijskog izveštaja se vidi da taj novac nisu dali članovima i platili porez. A prema zakonu, udruženje građana je nedobitna organizacija i može da radi samo za sebe, a ne za druga pravna lica jer bi u tom slučaju bilo d.o.o“, tvrdi izvor „Blica“.

List podseća da je prethodno objavio da je Radulovićeva Grupa građana isplatila više od 800.000 dinara na račune tri firme čije su vlsnice poslanice Branka Stamenković, Jasmina Nikolić i Tanja Macura. Sem toga, kako se navodi, Radulović je uplatio 200.000 dinara firmi svoje žene.

D JB je potrošio i 6,6 miliona dinara za rad svojih članova na društvenim mrežama, navodi list.

Pokret D JB je poslao saopštenje redakciji „Blica“ u kome, kako kažu, nijednom rečju nije demantovao navode lista, ali je sagovornika „Blica“ i njihovog bivšeg člana Branislava Klanščeka optužio da je član SNS.

Objasnili su da su novac prebacili ne bi li rešili problem sa „nemanjem računa i PIB-om“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.