U trendu

Vasilev sakrio transakcije, pa tražio izuzeće sudije

BEOGRAD – Da bi izvlačio novac iz Srpske fabrike stakla, bugarski tajkun Cvetan Vasilev sakrio je novčane transakcije od Narodne banke Srbije, a onda je zatražio izuzeće stečajnog sudije koji je to otkrio, piše „Blic“.

Zahtev za izuzeće sudije Branislava Jovanovića predsedniku Privrednog suda u Kragujevcu koji od početka ove godine ponovo odlučuje o potencijalnom uvođenju stečaja u Srpsku fabriku stakla (SFS), izneo je Vojislav Ilić, advokat Vasileva.

O izuzeću sudije Jovanovića sada mora da odlučuje posebno veće, zbog čega se odluka o stečaju ponovo odlaže – najmanje na jesen.

Iako je novi stečaj (drugi od 2015.) u SFS uveden u septembru 2017. Apelacioni sud je ovkvu odluku poništio.

Jedan od potencijalnih razloga bi mogla biti i krivična prijava koja je upravo u to vreme podneta protiv Vasileva, njegovog advokata i grupe osoba koje su na ovaj ili onaj način prethodnih godina upravljale staklarom, piše „Blic“.

Krivična prijava podneta je baš žbog sumnje u izazivanje lažnog stečaja.

Novi postupak sa novim postupajućim sudijom doneo je i nove dokaze koji govore u prilog toj prijavi, a protiv volje Vasiljeva i grupe, koja, kako se navodi, pošto poto želi da izazove stečaj u SFS i naplati (navodna) dugovanja iz stečajne mase posrnulog giganta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar