Blumberg prodaje agenciju ako uđe u predsedničku trku 2020.

NJUJORK – Bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, doneće početkom 2019. godine odluku o tome da li da se upusti u „trku“ za predsednika SAD, a ukoliko se odluči za to ne isključuje mogućnost prodaje svoje kompanije „Blumberg“.

Blumberg je ovu mogućnost o budućnosti svoje kompanije, koju je osnovao 1981. godine, obelodanio u intervjuu za „Radio AjIovu“, prilikom posete toj saveznoj američkoj državi povodom projekcije filma o klimatskim promenama koji je on finansirao, prenosi Raša tudej.

Najbogatiji milijarder u medijskom biznisu i deseti najbogatiji čovek na svetu rekao je da će ili prodati kompaniju ili će pravo upravljanja preneti na fiducijara.

„Ili ću je preneti na fiducijara ili ću je prodati. U ovim godinama života mislim, ako je moguća prodaja, to bih uradio“, rekao je, dodajući da, u najmanju ruku, želi da proda kompaniju pre nego što umre.

„U nekom trenutku će, ipak, svako umreti, tako da želite da to (prodaju) uradite pre toga“, dodao je ovaj 76-godišnjak.

Finansijska i medijska imperija koja nosi njegovo ime sada generiše više od devet milijardi dolara godišnjeg prihoda, prema časopisu „Forbs“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike