U trendu

Borićemo se protiv samovolje jednog čoveka

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić poručio je danas da će se ta stranka boriti protiv samovolje jednog čoveka i najavio da će DS, ukoliko bude u poziciji, ukinuti sve štetne odluke aktuelne vlasti.

„Ako hir jednog čoveka zameni institucije, onda je to pogubno kako god da se taj čovek zvao“, kazao je Pajtić na sednici Glavnog odbora DS-a.

On je naveo da smatra da se dokazalo kako u Srbiji „čvrsta ruka“ donosi samo nesreću i da deca u zemlji treba da shvate da „tata ne treba da tuče mamu, a bogami i da premijer ne sme da tuče nas“.

Pajtić je predstavio i predlog izbornog programa DS o kom će se članovi Glavnog odbora izjasniti u delu sednice koji je zatvoren za javnost.

Program koji je lider DS okarakterisao kao hrabar, predviđa ukidanje ugovora o izgradnji projekta „Beograd na vodi“, ukidanje ugovora kojima se poljoprivredno zemljište „dodeljuje tajkunima“, reviziju privatizacije medija, a protivi se i prodaji telekomunikacionih i elektromreža.

Prema Pajtićevim rečima, Beograd na vodi omogućava korist samo ljudima iz okruženja bliskom premijeru Aleksandru Vučiću, a ne i građanima.

On je ocenio da je privatizacija medija zapravo tajkunizacija, kojom će „mediji izveštavati promotivno i pohvalno o aktuelnoj vlasti“.

Pajtić je najavio i da će DS vratiti ono što je „oteto penzionerima“ i dodao da ta stranka ima i plan na koji način da se obezbede i finansijska sredstva za svaku od predviđenih mera.

Predsednik DS je rekao da program te stranke predviđa i poreske olakšice malim i srednjim preduzećima, podsticaje poljoprivredne proizvodnje, kao i umanjenje poreza na osnovne životne namirnice, lekove i imovinu.

On je najavio da će o predlogu programa biti obavljena i javna rasprava u čitavoj Srbiji.

Sednica Glavnog odbora DS počela je minutom ćutanja za preminulu funkcionerku te stranke Milku Milovanović Jovanović.

Glavnom odboru prisustvovali su stranački funkcioneri Gordana Čomić, Dragan Šutanovac, Aleksandra Jerkov, ali nije bilo Borislava Stefanovića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.