U trendu

Borislav Novaković napušta Demokratsku stranku jer podržava Jeremića

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Borislav Novaković rekao je danas agenciji Beta da je odlučio da napusti tu stranku i da „svu svoju energiju i kapacitete stavi na raspolaganje predsedničkom kandidatu Vuku Jeremiću“.

Novaković, koji je bio šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine i član Glavnog odbora stranke iz Novog Sada, rekao je da je o svojoj odluci danas obavestio stranku.

Obrazlažući odluku Novaković je za Betu rekao da je „DS potpuno izgubila misiju“ i da više ne baštini ni jednu ideju koja može da „animira, motiviše i pokrene narod“ ali da je „sve kulminiralo“ kada je DS pokazala „ignorantski odnos“ prema Vuku Jeremiću kao kandidatu za predsednika Srbije.

„Sve je to kulminiralo prilikom izbora i odabira kandidata za predsednika kog će podržati DS kada je gajen jedan ignorantski odnos prema Vuku Jeremić i tog trenutka ja sam video da u okrilju i unutar DS ne mogu dalje raditi“, rekao je Novaković.

Novaković je dodao da će „svu svoju energiju i sve svoje kapacitete staviti na rasoplaganje Jeremiću“ jer veruje da je u ovom trenutku jedino on „sposoban kao opozicioni kandidat da udje drugi krug, a kada udje u drugi krug da pobedi Aleksandra Vučića“.

Prema njegovim rečima, Jeremić je u svojoj politici „uskladio gradjansku i nacionalnu komponentu“ i pokazuje sposobnost da „Srbiju kao državu udalji od ambisa u koji ga neprestano vodi politika Aleksandra Vučića“.

Zbog neslaganja sa odlukom da DS na predsedničkim izborima podrži zaštitnika gradjana Sašu Jankovića, stranku je početkom februara napustio i bivši internacionalni sekretar Vladimir Todorić. Novaković se takodje zalagao da DS podrži Jeremića, ali je tada izjavio da ipak ostaje u stranci i da će poštovati odluku većine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar