U trendu

Borislav Stefanović osniva pokret Levica Srbije

Bivši funkcioner Demokratske stranke Borislav Stefanović najavio je okupljanje opozicije i formiranje pokreta Levica Srbije.

„Učinićemo sve da u najkraćem roku sakupimo neophodne potpise za registraciju stranke Levica Srbije i da se pripremimo za izbore na kojem god nivou da budu. Bićemo beskompromisna opozicija Aleksandru Vučiću. Nikada i ni na kom nivou nećemo praviti bilo kakav dogovor sa njim. Jedini dogovor može biti oko načina njegovog izlaska iz premijerskog kabineta“, rekao je za Danas Stefanović

Prema njegovim rečima, Levicu Srbije činiće ljudi iz svih gradova i opština i koji nikada nisu bili ni u jednoj stranci, i koji žele da se angažuju u borbi protiv režima na osnovama novog programa i nove politike.

Dodao je da očekuje da mu se priključe i funkcioneri DS-a, kao i da veruje da će ubrzo osnovati poslanički klub.

Stefanović je juče napustio Demokratsku stranku, čiji je bio potpredsednik, ali nije vratio poslanički mandat.

On je rekao da mandat jedino može da vrati Draganu Djilasu. DS je juče zatražila od Stefanovića da vrati poslanički mandat, jer „bi sve drugo bilo nemoralno i politički neprihvatljivo“.

„Neću vratiti mandat jer smatram da bih to mogao da uradim samo onom čoveku koji nam je, u suštini, dao mandat i omogućio da pređemo cenzus 2014“, rekao je Stefanović.

Ponovio je da je napustio DS isključivo zbog programskog, ideološkog i kadrovskog razilaženje, kao i da ga je dodatno u odluci utvrdilo i imenovanje Bojana Dimitrijevića za nosioca liste na Čukarici, budući da se on zalaže za rehabilitaciju Milana Nedića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.