U trendu

Borisov Vučiću: Dobro da si ostao samo na škrgutanju zubima…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je novinarima u Mostaru da mu je premijer Bugarske Bojko Borisov rekao da je dobro što je pozvao na mir posle pretnji Hašima Tačija o puškama, i poručio da će Srbija nastaviti da poziva na mir.

– Bila je izjava oko pušaka, Velike Albanije i svega drugog. Bojko mi je juče rekao: “Mogu da mislim da si škrgutao zubima, ali ono što si ispustio preko zuba je bilo dobro. Dobro je da si pozvao na mir“ – preneo je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa Borisovim posle sastanka u Mostaru.

– Mi ćemo tako nastaviti – poručio je Vučić i ponovio da je važno da se sačuvaju mir i stabilnost.

Vučić i Borisov razgovarali su o predstojećem Samitu u Sofiji 17. maja, kojem preti bojkot Španije zbog učešća predstavnika Kosova, a srpski predsednik ističe da su saglasni da je važno da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu.

– Bilo kakav sukob bi nas vratio stotinu godina unazad- rekao je predsednik Vučić i dodao:

– Pokušao sam da uverim Borisova da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da sačuvamo mir i stabilnost i da ćemo na zapaljive uzjave reagovati strpljivo i trpeljivo i da tako pokušamo da rešimo naše probleme u regionu, jer bi nas svaki sukob vratio sto godina unazad.

Kad je reč o Samitu EU – Zapadni Balkan, Vučić je konstatovao da je „mnogo vremena ispred nas i mnogo toga može da se dogodi i pre toga, a važno je da uradimo sve što je moguće da se savučaju mir i stabilnost na Balkanu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.