U trendu

Borko Stefanović: Skupštine više nema; članovi SNS zovu telefonom žele iz četnika u …

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je danas da Skupština Srbije, posle bojkota opozicije, više ne postoji već je to prošireni Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) koji se na formalno a na „cirkuski, smešan način naziva Narodna skupština“.

Gostujući na TV N1, on je rekao da je „opozicija napustila Skupštinu jer je obesmšljena i postala poligon za davanje legitimiteta i opravdanja ovom režimu, pre svega pred svetom“ da tvrdi da je sve normalno.

Stefanović je pozvao stranke koje su „sad u režimu da ga napuste, da pokažu da su ljudi, da razumeju potrebe gradjane, da razumeju da nas režim gura u bedu, siromaštvo i masovno iseljavanje iz zemlje, da pravi zemlju jednoumlja i zatvorenih medija“ i dodao kako taj poziv nije naivno razmišljanje.

„Nama telefoni neprekidno zvone, nas zovu ljudi sa svih nivoa SNS koji žele da obezbede neki transfer iz četnika u partizane 1945“, rekao je Stefanović, koji se izvinio ako nekog vredja ovo poredjenje ali se, podsetio je, ono često koristi kao uzrečica.

On je dogovor opozicije koja je sačinila predlog Sporazuma sa narodom nazvao istorijskim jer se okupila za jednim stolom da dogovore ostvarenje onog što se verovalo da osvojeno trajno petookrobarskim promenama – fer izbori, sloboda medija, regularni birački spiskovi.

Prema njegovim rečima, ova vlast će pasti samo je pitanje kada jer „energija na ulicama, zahtevi i svi budući koraci, nenasilni naravno“, će dovesti do toga.

Na pitanje kada će se predstavnici Saveza za Srbiju obratiti gradjanima sa kamiona na protestima, on je rekao da je već govorio.

„Govorio sam sa kamiona, govoriću ponovo i ne samo ja, već će govoriti i drugi. A što da ne“, rekao je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.