U trendu

Borko Stefanović: U delegacijama za pregovore predstavnici opozicije i nestranačke ličnosti

Lider Levice Srbije i jedan od članova Saveza za Srbiju Borko Stefanović izjavio je danas da će u delegacijama za pregovore s vlastima u domenu medijskih sloboda i slobodnih i fer izbora biti predstavnici opozicionih stranaka i nestranačke ličnosti.

Stefanović je za televiziju N1 kazao da će njihove delegacije biti formirane narednih dana.

„Sva buduća rešenja će biti nestranačka, da razvejemo tu sumnju. Što se tiče vlasti, oni u okviru svojih delegacija mogu da predlože koga god hoće, uključujući i ljude koji su nenadležni“, rekao je Stefanović za N1 dodajući da oni traže dogovor vlasti i opozicije.

On je kazao da opozicija neće da ima odvojene razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da sam Vučić ne želi da razgovara sa njima.

„Niti on želi sa nama da razgovara, ali ponavljam, ako ustrojimo ovaj okrugli sto, dve delegacije, ako se nadje on ili Maja Gojković, to je njihova partijska stvar“, rekao je Stefanović i dodaje da „ono što mora da se desi jesu mirne, strpljive promene do kojih će se doći kroz snažan pritisak na režim“.

On je naveo da Vučić „jedva čeka da neko upadne negde, da bi time pokazao da su svi demonstranti koji su za slobodnu Srbiju, u stvari ‘nasilnici’ i ‘fašisti'“ i dodao da mu to zadovoljstvo ne treba pružiti.

Tokom jučerašnjeg protesta „Jedan od pet miliona“ u Beogradu istaknuti su zahtevi da se formiraju zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uredjivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.