U trendu

Borko Stefanović upitao nadležne zašto kasne sa podacima o rastu BDP-a za drugi kvartal ove …

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović pozvao je danas nadležne organe da objasne zbog čega 15 dana kasne sa objavom podataka o rastu BDP za drugi kvartal ove godine, te pitao zašto se krije nastavak pada životnog standarda u Srbiji.

Stefanović je naveo da se u prvom kvartalu ove godine Srbija našla na poslednjem mestu medju 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, da je u drugom nastavljen pad industrijske proizvodnje, a da je u junu zabeležen i pad izvoza.

„Zašto krijete da Srbija i u 2019. godini nastavlja da tone ka dnu evropske lestvice životnog standarda, da će nas već u ovoj godini prestići Severna Makedonija, a ako ovako nastavimo, uskoro i Albanija i Bosna i Hercegovina“, upitao je Stefanović nadležne u pisanoj izjavi.

On je istakao da je za opstanak Srbije neophodno obustaviti sprovodjenje pogrešnog ekonomskog modela koji iz naše zemlje godišnje otera 60.000 mladih ljudi.

„To znači prekinuti finansiranje stranih investitora koje zanima isključivo jeftina radna snaga i poboljšati uslove za rad domaćih privrednika, lekara, nastavnika, naučnika, poljoprivrednika“, poručio je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.