U trendu

Božović (DS): Direktor muzičkog programa fontane na Slaviji prima 150.000 dinara

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da postoji muzički direktor fontane na Slaviji i upitao zbog čega je plaćen mesečno 150.000 dinara.

Obrazlažući zahtev za formiranje anketnog odbora radi utvrdjivanja činjenica o ulozi i odgovornosti najviših organa vlasti za preskupu rekonstrukciju Trga Slavije i izgradnju muzičke fontane, Božović je u Skupštini Srbije rekao da ta fontana ima direktora muzičkog programa.

„Vi svuda sve napalatite četiri ili pet puta skuplje. Kako je to moguće da u svakom poslu, u svakom asfaltiranju, u svakoj žardinjeri vi morate da se ugradite, vi morate da pljačkate i da otimate i zato anketni odbor, da vidimo zbog čega je direktor muzičkog programa fontane plaćen 150.000 dinara“, rekao je Božović.

On je kazao i da je osnovno pitanja zašto je neko došao na ideju da izvrši rekonstrukciju Trga Slavija, a da pritom ne bude podzemnog prolaza i da i dalje bezbednost pešaka ostaje ugrožena.

Poslanik DS-a pitao je kako je moguće da nije raspisan konkurs za idejno rešenje i kako je moguće da Beograd dobije fontanu „sa nekog sajta, tipsku, koju je neko video u Dubaiju“, a i koja, kako na tom sajtu piše, košta 500.000 evra.

On je zato pitao zašto je ta fonatana Srbiju koštala dva miliona evra.

Obrazlažući predlog za ukidanje važenja odluke o smanjenju plata i penzija Božović je kritikovao vlast zbog tih mera i obraćajući se poslanicima Srpske napredne stranke rekao: „Sram vas bilo gospodo“.

Predsednica parlamenta Maja Gojković mu je rekla da je prekoračio svaku meru obraćanja u parlamentu, da treba da se smiri i da nije na mitingu, a zatim stavila njegov predlog na glasanje rečima: „Stavljam na glasanje ovaj predlog šta god da je“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike