Božović (DS): Imamo dokaze da su pojedinci iz vrha vlasti prisustvovali rušenju u Savamali

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da su rušenju objekata u beogradskom naselju Savamala prošle godine prisustvovali pojedini predstavnici samog vrha gradske vlasti koji dolaze iz Srpske napredne stranke (SNS) i da će uskoro izaći sa dokazima o tome.

Božović je u Skupštini Srbije obrazlažući predlog da se formira anketni odbor koji bi ispitao činjenice o tom slučaju, rekao da su objekti porušeni uz saradnju „dela podzemlja“ sa kojima, kako je naveo, SNS ima bliske veze.

„Te noći policija nije htela da reaguje, a uskoro ćemo izaći sa konkretnim dokazima i činjenicama da su pojedini predstavnici gradske vlasti čak bili prisutni na mestu tog zločina“, rekao je Božović i dodao da su pripadnici podzemlja „obezbedili“ da se gradjani vezuju i nisu dali da se zove policija, a potom ni da izadje na mesto dešavanja.

On je istakao da će kad-tad taj slučaj ispitati i da će oni koji su krivi odgovarati pred zakonom.

Božović je kazao da je u Savamali porušena nečija kuća, firma koje su po Ustavu Srbije nedodirljive i da ne može neko da dodje na ideju da se „nekom nešto sruši da bi se nekom drugom predalo“.

Objekti u Savamali su porušeni u noći izmedju 24. i 25. aprila prošle godine.

Poslanici su 9 časova počeli novu sednicu na kojoj bi trebalo da se raspravlja o državnom budžetu, a i dalje je u u toku utvrdjivanje dnevnog reda.

U prvih nešto više od sat vremena rada odbijeno je više predloga opozicije za dopunu dnevnog reda, medju kojima i zajednički predlog Božovića i poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Djurišića o slučaju Savamala.

Odbijen je predlog o formiranju anketnih odbora o poslovanju u Elektroprivredi Srbije, Er Srbiji i Železari Srbije šefa poslaničke grupe Dosta je bilo Saše Radulovića, koji se danas vratio u parlament posle udaljavanje sa sednice na 20 radnih dana.

Radulović je istakao da nema analize o tome šta se dešava u EPS-u i da je potrebno proveriti zbog čega se dešavaju gubici i ko su ti koji neplaćaju struju.

Radulović je naveo da je potrebno proveriti i poslovanje Er Srbije i dodao da je ugovor sa Etihadom izuzetno štetan, kao i da Er Srbija svake godine ima gubitke, koji su u 2015. godini iznosili 70 miliona evra.

Tokom utvrdjivanja dnevnog reda odbijen je i predlog da se raspravlja o razrešenju predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i potpredsednika Verljuba Arsića.

Radulović je rekao da je Maja Gojković „glavni krivac za dešavanja u Skupštini i kršenje Poslovnika“ i da zato predlaže njenu smenu.

Utvrdjivanje dnevnog reda će potrajati s obzirom da osim 31 tačke koje je predložila predsednica parlamenta da budu na sednici, poslanici su podneli još 171 tačku za dopunu dnevnog reda. Svaku od tih tačaka poslanik koju je poslanik podneo ima pravo i da obrazlaže.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike