U trendu

Božović (DS) Pašaliću: Da li ćete zaštiti vojne penzionere iz Bristola? Neko izazvao …

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović upitao je danas zaštitnika gradjana Zorana Pašalića da li ima nameru da zaštiti vojne penzionere u hotelu „Bristol“ od, kako je rekao, nasilja Ministarstva odbrane i drugih organa vlasti i naveo da je neko ušao u taj hotel i začepio odvode plastičnim kesama i time izazvao poplave u stanovima vojnih penzionera.

Božović je u pisanoj izjavi naveo da, ukoliko zaštitnik gradjana Zoran Pašalić nije slobodan da svoju funkciju obavlja, kako je naveo, nezavisno i u skladu sa zakonom, da je onda dužan da podnese ostavku.

„Nakon što su porodicama vojnih penzionera koje žive u hotelu ‘Bristol’ ugasili struju, isključili lift, ukinuli toplu vodu i obili brave, vlast koja je ovu nekretninu obećala investitoru ‘Beograda na vodi’ danas je u naporima da ih odande istera otišla korak dalje i izazvala poplavu u njihovim stanovima, tako što je neko ušao u stanove koji se nalaze iznad njihovih, pustio vodu i odvode začepio plastičnim kesama“, rekao je Božović.

On je dodao da se, iako su i civilna i vojna policija pozvane da izvrše uvidjaj, nijedna od te dve policije, kako je Božović rekao, nije odazvala pozivu stanara.

„Ovim se nastavljaju neverovatni pritisci vlasti da se vojni penzioneri po svaku cenu, na silu i bez obezbedjenog drugog smeštaja, isele odatle, kako bi ova nekretnina mogla bez naknade da predje u vlasništvo prijatelja vrha Srpske napredne stranke“, navodi se u pisanoj izjavi.

Božović je upitao i „gde je nestalo preko sto stanova koje grad Beograd dao ministru odbrane Aleksandru Vulinu da bi rešio stambeno pitanje tih porodica“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar