U trendu

Božović: Na Kosovu potrebno jedinstvo, SDP će biti na izbornoj listi Srpske liste

Gradjanska inicijativa SDP, koju je do ubistva predvodio Oliver Ivanović, na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu izaći će sa Srpskom listom, potvrdila je danas za N1 Ksenija Božović.

On je rekla da je pre nekoliko dana razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim se nada da će zajedno rešiti probleme i istakla da je na Kosovu potrebno jedinstvo.

Božović je rekla i da Priština stalno vrši pritisak i da je stalno saslušavaju zbog ubistva Ivanovića.

„Da li je pet puta saslušavanje sekretarice Silvane Arsović i tri puta mene neki vid pritiska, složićete se da jeste, juče sam bila na saslušanju, trajalo je više od dva i po sata. To više nije naivna stvar. Rečeno je da ćemo i dalje biti pozivani, da li ima nekog većeg pritiska od toga, iscrpljuje i nas i našu porodicu“, rekla je ona.

Božović je rekla da je Vučić tokom razgovora potvrdio da će država stati iza njih.

„Nama na Kosovu je potrebno jedinstvo i da pokušamo ovde da opstanemo i preživimo. Pre par dana sam razgovarala s Vučićem, pričali smo i o saslušanjima. Potvrdio je da će država stati iza nas. Nadamo se da će država da nam pomogne jer drugu državu nemamo, to smo govorili i dok je Oliver bio živ. Naša država je Srbija, ko god da je u vlasti mi to moramo da poštujemo“, rekla je Božović.

On je objasnila i da je odluku o nastupu sa Srpskom listom doneta nakon razgovora sa svim članovima Gi SDP i da učešćem na toj listi neće izgubiti identitet.

„Svako je individualno saslušan i individualno je doneo odluku. Ljudi koji su se oglaslili su bili i sinoć i jutros, nećemo da se bavimo prozivkom. Nastupamo na listi Srpska, ne gubimo identitet i dali smo svoje kandidate“, rekla je Ksenija Božović.

Božović je kazala da sa porodicom živi na Kosovu i da su preživeli sve, kao i da nikada neće prestati da postavljaju pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića „jer mu to duguju“.

Na pitanje šta će se desiti ukoliko sretne Milana Radoičića, koji je osumnjičen za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, Božović j navela da Radoičića nikada nije videla niti ga poznaje.

„Ne vidim razlog što bi se sad upoznala. Ja ga nikad spomenula nisam niti sam se bavila. Nećemo menjati naše stavove“, rekla je Božović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.