U trendu

Božović: Stefanović zloupotrebljava unutrašnju kontrolu policije

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da će izneti materijalne dokaze o tome da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zloupotrebljava unutrašnju kontrolu policije, kako bi se, prema njegovim rečima, razračunavao sa policajcem koji je vršio svoju dužnost i priveo sina Zvezdana Jovanovića koji je pravosnažno osudjen za ubistvo premijera Srbije Zorana Djindjića.

Božović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da Stefanović podmeće lažne iskaze koji ne idu u korist Daliboru Karanoviću i dodao da će sutra te tvrdnje o zloupotrebi unutrašnje kontrole potkrepiti materijalnim dokazima.

„Nebojša Stefanović zloupotrebljava svoju funkciju, institucije i medije. Mi nemamo vladu, mi imamo klan“, rekao je Božović.

On je pozvao sve policajce i policijske i vojne sindikate da podržale Karanovića, kao i da „ne ćute, ne okreću glavu i da se izjasne“.

Regionalna TV N1 prenela je 4. maja da je policajac Dalibor Karanović iz Bačke Palanke suspendovan pošto je priveo sina Zvezdana Jovanovića. Pre nego što je policajac suspendovan Jovanović je poslao pismo ministru Stefanoviću i tražio od njega da „zauzda besne pse iz redova MUP-a u Bačkoj Palanci“ i da mu ne diraju porodicu.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić reagovao je danas na Božovićevu izjavu i rekao da Božović nije izneo ništa novo u odnosu na juče.

On je rekao da Božović iznosi besmislice i gluposti, da bi dobio „naslov u agencijskim vestima ili mali stubac u dnevnoj štampi“ i da širi mržnju, a da ne zna ništa o procesu unutrašnje kontrole koji se trenutno vodi.

„Da li je normalno da neko proces koji treba da se tiče unutrašnje kontrole u policiji koristi za vulgarnu predstavu da bi se samo-reklamirao praveći paralele sa ubistvom premijera Djindjića“, rekao je Orlić, koji je Božovića nazvao „beogradskim šerifom žutog preduzeća“ i dodao da ga „ne prepoznaje bez fantomke“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar