Božović: Vlast oduzima građanima pravo na mišljenje i stav

Foto: Beta

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović ocenio je danas sramotnom odluku policije i gradskih vlasti o isključenju organizacije „Ne davimo Beograd“ iz karnevala brodova.

U izjavi dostavljenoj medijima Božović je ocenio da takvom odlukom režim još jednom pokušava Beograđanima da zabrani da budu za ili protiv nečega u sopstvenom gradu i da oduzme pravo na sopstveno mišljenje i stav.

„Ma koja tema da je u pitanju, a posebno poslovne kombinacije sa sumnjivim investitorima iz UAE sa kojima vlast ima poslovne dilove, Beograđani će uvek misliti svojom glavom i suprotstavljati se svemu što je štetno za njih i za Beograd“, naveo je Božović u izjavi.

Božović je rekao da je protiv projekta koji je nazvao „kafana i šoping mol na vodi“, svako ko razmišlja svojom glavom, svaki stručnjak u Beogradu, svaki pismeni građanin i penzioner. Rečna policija juče je na manifestaciji Beogradski karneval brodova članovima inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ oduzela natpis sa tim imenom i privremeno im zabranila vožnju u defileu brodova.

Aktivisti inicijative koja se protivi projektu Beograd na vodi, prethodno su zvanično prijavili učešće na manifestaciji, a policija im je kasnija vratila oduzeti natpis.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar