U trendu

Božović:Sakupljeno više od 50.000 potpisa za ostavku Siniše Malog

Šef odborničke grupe Demokratske stranke (DS) Balša Božović ocenio je danas da je jutrošnji protest ispred Skupštine grada Beograda „logična posledica bežanja od odgovornosti“.

„Mi smo na to upućivali mesecima. Gradonačelnik Beograda je označen od strane predsednika Vlade kao osoba koja je najodgovornija za ono što se dogodilo u noći 25. aprila u Hercegovačkoj ulici kada su bespravno rušeni objekti u Savamali, kada su kidnapovani ljudi, kada je izvršeno nekoliko krivičnih dela“, rekao je Božović novinarima u Skupštini grada.

On je kazao da gradonačelnik mora da odgovara za to.

„Da li je gradonačelnik znao, da li je organizovao to, mora krivično da odgovara?! Da li nije znao mora politički da odgovara, ali je morao da zna šta službe kojima rukovodi rade. Dakle, u jednom slučaju smena, u drugom ostavka. Mi moramo napokon da stavimo tačku na slučaj Siniša Mali, kako bi smirili javnost i kako bi se gradjani osećali dostojanstvenim u svom gradu“, naveo je Božović.

On je ocenio da od institucija zavisi da li će se voditi dijalog kroz institucije ili će „oni svojim političkim činjenjem dijalog preneti na ulice“.

Božović je rekao da mu je drago što je gradonačelnik shvatio da je odgovoran ali je naveo da nije shvatio na koji način će tu svoju odgovornost da sprovede u delo.

On je kazao da su odbornici DS skupljali potpise za ostavku gradonačelnika i da su sakupili više od 50.000 i da će nastaviti sakupljanje potpisa.

Skupština grada danas nije prihvatila inicijativu da se na sednici raspravlja o odgovornosti gradonačelnika za dogadjaje u Savamali.

Odbornik Samostalnog DSS-a Nebojša Bakarec rekao je da je jedan policijac povredjen tokom jutrošnjeg protesta Inicijatve „Ne(da)vimo Beograd“, ali da on nije bio meta napada.

Policajac nije bio meta napada, već su napali gradonačelnika dok je ulazio u Skupštinu grada, rekao je Bakarec za skupštinskom govornicom.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je na pitanje novinara da li će podneti ostavku, rekao da je spreman da preuzme svaku odgovornost.

„Samo insistiram da nadležni urade svoj deo posla – tužilaštvo i policija, ja ću tu odgovornost prihvatiti“ i „ukoliko u tom izveštaju bude bilo kakva naznaka moje odgovornosti, ja ću tu odgovornost prihvatiti“, naveo je Mali i dodao da je pozvao predstavnike Inicijative na razgovor, ali da to oni nisu prihvatili.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar