U trendu

Brankica Janković: Na vreme početi učenje o poštovanju različitosti

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da je od izuzetne važnosti da nove generacije na vreme počnu da uče kako se poštuju različitosti i gradi tolerantno društvo, saopšteno je danas.

U saopštenju kabineta poverenice navodi se da je Brankica Janković na „implementacionom sastanku ljudske dimenzije OEBS“ u Varšavi, u okviru sesije „Tolerancija i nediskriminacija“, istakla uticaj obrazovnog sistema koji ima važnu ulogu u formiranju stavova dece i mladih.

Senzibilizacija i priprema dece za izgradnju pravednog i tolerantnog društva u kome svi, bez obzira na različitosti, imaju pravo na dostojanstven život, jedan je od visoko pozicioniranih ciljeva poverenika za zaštitu ravnopravnosti, rekla je Brankica Janković.

Ona je predstavila aktivnosti koje institucija poverenika preduzima u cilju sprečavanja diskriminacije, unapredjenja ravnopravnosti, ali i edukacije dece i mladih, medju kojima su „Panel mladih – isterivači diskriminacije“, simulacija sudjenja u oblasti zabrane diskriminacije za studente i studentkinje pravnih fakulteta iz cele države, nagradni konkurs na temu medjugeneracijske solidarnosti za učenike i učenike svih škola u Srbiji.

Poverenica Janković je takodje ukazala da institucija svojim aktivnostima obuhvata decu i mlade od predškolskog uzrasta do fakulteta, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.