U trendu

Britanci izbacili Kosovo sa dnevnog reda. Dačić: Ovo je protiv interesa Srbije

Velika Britanija uspela je da sprovede svoj podmukli plan i da pitanje Kosova, praktično, izbaci sa dnevnog reda Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Prema saznanjima „Novosti“, London koji je danas preuzeo predsedavanje SB, sproveo je svoju zamisao da se tokom avgusta na Ist Riveru ne raspravlja o situaciji u našoj južnoj pokrajini. Kako prenose izvori „Novosti“, tokom zatvorenih konstulatacija u SB nije ni bilo glasanja, već su Britanci nametnuli svoj stav, uprkos otvorenom protivljenju Kine i Rusije, koje su zastupale poziciju Beograda da se izveštaji o stanju na KiM razmatraju kao i dosad — triput godišnje.

S obzirom na to da je utvrđivanje mesečnog plana rada proceduralna stvar, čak i da je došlo do glasanja Rusija i Kina ne bi imale pravo veta. Uz to, odnos snaga u SB je trenutno nepovoljan po Srbiju, jer od 15 članica, njih devet priznaje lažnu državu Kosovo.

U prvoj reakciji na ovaj potez Londona, šef diplomatije Ivica Dačić kaže da je to akt direktno usmeren protiv srpskih interesa.

„Britanci su se ovim činom direktno stavili na stranu Prištine i došli smo u paradoksalnu situaciju da od nas, s jedne strane traže ubrzamo dijalog u Briselu, a da se, istovremeno, pitanje Kosova izbacuje sa dnevnog reda u Njujorku. Ovo je slučaj bez presedana i zloupotreba funkcije predsedavajućeg SB“, ističe Dačić.

(Sputnjik)

5 komentara
 1. Ana

  ne treba vam diploma iz psihologije da prepoznate osusene imperijslisticke psihopatske rasisticke face jednog Jonsona, Gova, Moga, Mejovice . s druge strane to je oficijalna politika torijevaca. mene vise interesuju izjave Korbina i levih Labora.

 2. Miša

  Zovite vasg prijatelja i savetnika Tonija Blera da vam pomogne.

 3. Balkan

  Najavljeno, nista neocekivano, nista ne iznenadjujuce od Velike Britanije, uvek su bili samo za sebe a protiv svih malih a narocito ovaj deo koji i dalje smatraju da smo tek sisli sa drveta, prema tome use i u svoje kljuse, Brisel je sargarepa, Americi i EU zemljama koje su ucestvavle u ratu bez objave rata i odobrenja SB UN protivno svim medjunarodnim pravima i obicajima, ne odgovara da se pitanje tz. drzave Kosovo oteze jer sve vise se taj plan hladi i polako istina izlazi na videlo pa bi da to rese sto pre kako su zamislili. Mi EU ako bog da tek neke 2050 ako da tada EU bude postojala, Gospodin Orban mozda ima bolje resenje ali da li mi imamo pameti to je pitanje, bar do sada izgleda da lepo pricamo za narod.

 4. Vladimir Urosevic

  U njihovoj diplomatiji nikad nema ljubavi.Obmana je t.k.z.saveznistvo bilo sa njims uvek.Osim za vreme Cercila par meseci kad im je general v.u.o spasavao pilote.Cercil je znao jos biti covek.Njihova diplomatija melje sve zivo,stari gusari bez obraza.Srbija ovo treba ostro ovo da osudi.Jednom za svagda da im kazu da su govna.

 5. Vladimir Urosevic

  Prekinite diplomatske odnose sa govnima do kraja godine,dok su predsedavajuci tamo

Napišite komentar