Brnabić: Nadam se da će danas doći do dogovora oko cene rada

BEOGRAD – Na sednica Socijalno-ekonomskog saveta (SES) koja je počela jutros očekuje se da se sindikati i privreda dogovore oko minimalne cene rada, a premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da se nada da tokom dana može doći do dogovora.

„Nadam se da ćemo doći do dogovora. Prošle godine smo uspeli da dođemo do dogovora između sindikata i privrede“, rekla je Brnabićeva za TV Prva.

Podsetila je da je prošle godine takođe postignut dogovor između sindikata i privrede i da je minimalac tada bio povećan za 10 odsto.

Predsednica vlade prisustvovaće današnjoj sednici SES-a, a kako je rekla, vlada je prisutna na sednicama samo kako bi bila medijator između privrede i sindikata kao i da „presečemo tako da i jedni i drugi budu malo zadovoljni i malo nezadovoljni“.

„Videćemo kakav je razgovor između sindikata i privrede“, navela je premijerka Brnabić.

Kaže da je prethodno povećanje minimalne cene rada od 10 odsto bilo značajno.

„Uvek je dobro da se poveća minimalac značajno ali s druge strane, treba imati balans da ne bi povećali minimalc na taj način da je to neodrživo za privredu i da onda idemo u sivu ekonomiju i neprijavljivanje radnika što je ustvari upravo kontra efekta za te radnike“, ukazala je premijerka Srbije.

Podseća da je uvek, kada su važne sednice SES-a, ona prisutna na njima, kao što je to činila i ranije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike