U trendu

Brnabić novinarskim i medijskim udruženjima: Ne volim da mi prete izlaskom iz radne grupe

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su ona i njen tim u stalnoj komunikaciji s novinarskim i medijskim udruženjima s kojima zajednički rade na izradi Medijske strategije Srbije do 2023. godine, i da je neozbiljno to što „čim se nešto dogodi, oni prete izlaskom iz Radne grupe“.

Brnabić je na otvaranju Kulturne stanice „Svilara“ u Novom Sadu kazala da ne bi bilo potrebe za novom Medijskom strategijom i setom medijskih zakona, da je „sve odlično i da postoji potpuno poverenje“.

„Na tom poverenju treba raditi i biti posvećen tom dijalogu. Ja lično ne volim da svaki put kada se nešto desi, da mi neko preti da će izaći iz te Radne grupe. Tu smo svaki dan, 24 sata, sedam dana u nedelji, možemo da razgovaramo“, rekla je Brnabić.

Rekla je i da nema potrebe da medijska udruženja „šalju pisma“, već „ako imaju nekih problema, neka dodju, razgovaraćemo i hajde da nastavimo rad na Medijskoj strategiji, ali stvarno nemojte da se uslovljamo!“, kazala je ona.

Poručila je medijskim udruženjima da „zamisle“ kako bi to bilo kada bi Vlada počela da „uslovljava“.

„Koliko ja znam, a skoro smo se videli, taj rad ide dosta dobro, oni su zadovoljni koliko su uključeni u proces, u Radnoj grupi ima više predstavnika medijskih i novinarskih udruženja nego predstavnika Vlade“, dodala je ona.

Objasnila je da je Radna grupa prošla „najteži deo rada na strategiji“, a to je „kreiranje drveta problema“.

Medijska koalicija uputila je pre nekoliko dana otvoreno pismo medjunarodnim organizacijama i institucijama u kojem ih je upozirila na „dramatično stanje u medijskoj sceni Srbije“ i da „vlast u Srbiji želi da prikaže tu situaciju boljom nego sto jeste, i za to koristi proces izrade medijske stregije“.

Udruženja su u pismu naglasila da loše stanje u medijima nije posledica loših zakona, već nesprovodjenja i kršenja tih zakona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar