U trendu

Brnabić s direktorkom Glasa Amerike: Važna uloga medija i novinarskih vrednosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas se saglasila s direktorkom američkog multimedijalnog servisa „Glas Amerike“ Amandom Benet o tome da „mediji koji poštuju tradicionalne novinarske vrednosti, čije izveštavanje je zasnovano na proverenim činjenicama i negovanju konstruktivnog dijaloga imaju važnu ulogu u svakom društvu“.

U saopštenju posle sastanka u Beogradu piše da je Brnabić istakla da je „Vlada Srbije otvorena za komunikaciju sa medijima“ jer oni, kako je ocenila, „imaju veliki značaj za razvoj društva, kao i za uspostavljanje boljih kulturnih, ekonomskih i političkih veza u regionu Zapadnog Balkana“.

Direktorka „Glasa Amerike“ kazala da je ona prva direktorka tog medija koja je posetila region Zapadnog Balkana, iako ta medijska kuća svoj program neprekidno emituje i ka tom regionu već 75 godina.

Ukazujući da se mediji širom sveta suočavaju s velikim ekonomskim izazovima, koji neretko dovode do povlačenja redakcija iz nekih zemalja, Benet je kazala da je „Glas Amerike“ veoma posvećen izveštavanju iz regiona.

Benet je dodala da je neophodno da na medijskoj sceni bude „što više medija koji će izveštavati na osnovu informacija baziranih na proverenim činjenicama“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.