Brnabić sa Naiduom: Prostor za još bolju ekonomsku saradnju

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Indije Venkaj Naidu saglasili su se danas da postoji veliki prostor za investiciona ulaganja kao i za još bolju ekonomsku saradnju između dve zemlje.

„Čast mi je da Vas ugostimo, i nadam se će juče potpisani sporazumi iz oblasti poljoprivrede i vazdušnog saobraćaja biti podsticaj za našu još dublju ekonomsku i političku saradnju“, rekla je premijerka na sastanku sa visokom delegacijom Indije.

Naidu je zahvalio na veoma srdačnoj dobrodošlici naših zvaničnika i saglasio se sa premijerkom Brnabić da postoji ogroman prostor za ivesticiona ulaganja, trgovinsku razmenu, razvoj privrednih oblasti poput farmaceutske industrije, poljoprivrede IT sektora, za koje je Indija veoma zainteresovana, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

„Indija dosledno podržava suverenitet i teritorijani integritet Srbije i na tome smo vam veoma zahvalni“, naglasila je Brnabić i istakla da Srbija ne može odustati od postizanja trajnog i dugoročnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

Premijerka je takođe čestitala potpredsedniku Naidu na impresivnim rezultatima indijske vlade na polju ekonomske i socijalne transformacije i privrednom rastu koji je lansirao ovu zemlju na mesto najbrže rastuće ekonomije sveta.

„Svesni smo da ste postali jedna od najatraktivnijih zemalja za investicije. Mi želimo još bolju ekonomsku saradnju, posebno rast trgovinske razmene, koja bi u slučaju željenog povećanja u narednih pet godina iznosila milijardu dolara“, naglasila je predsednica Vlade.

„Oblast kulture i filmske industrije su pođednko bitni za našu zajedničku saradnju, saglasni su Brnabić i Naidu, koji se ovom prilikom zahvalio Vladi Srbije na ukidanju viza za građane Indije, što olakšava dolazak investitora, ali i turista, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike