U trendu

Brnabić: Srbija ostaje otvorena za dijalog sa Hrvatskom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da joj je je jako žao što se ministru odbrane Aleksandru Vulinu uskraćuje mogućnost da poseti Hrvatsku ocenivši da to nisu evropske vrednosti, ali da je Srbija zbog stabilnosti regiona i dalje otvorena za dijalog.

„Evropske vrednosti nisu uskraćivanje putovanja i poseta bilo kome i mislim da je dijalog osnovna evropska vrednost, tako da ono što ćemo mi nastaviti da radimo je da ćemo se iskreno truditi da poboljšamo komunikaciju sa Hrvatskom kao što smo poboljšali sa svim ostalim našim susedima“, rekla je Brnabićeva novinarima u Beogradu.

Ona je navela da je dijalog dve zemlje važan radi boljeg života svih gradjana.

Ana Brnabić je, medjutim, napomenula da nije dobro što hrvatski premijer Andrej Plenković nije uzvratio njen poziv, pa to govori da ne postoji spremnost za dijalog na nivou predsednika vlada, što je „nesrećna okolnost“.

„Bez komunikacije Srbije i Hrvatske ne može biti regionalne stabilnosti. Pošto je nama u interesu stabilan region mi ćemo biti otvoreni za komunikaciju“, istakla je Brnabićeva, koja je u Skupštini Srbije prisustvovala panelu o evropskim integracijama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar