Brnabić: Vlada će sve učiniti da studenti ostanu u Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je, povodom obeležavanja Dana studenata, kazala da će „Vlada dati sve od sebe da napravi što bolje uslove da studenti ostanu u Srbiji i da rade za svoj narod“.

Brnabić je prilikom obilaska Visoke medicinske škole u Ćupriji poručila studentima da nakon školovana ostanu u Srbiji.

„Prosveta je jedan od prioriteta Vlade Srbije. Mi želimo da prosvetu vratimo na mesto koje zaslužuje i da vama koji želite da učite i napredujete imate najbolje uslove za to i da gradimo društvo u kome se znanje ceni“, rekla je Brnabić.

Ona je kazala da aktuelna vlast u Srbiji mnogo ulaže u zdravstvo, koje je, kako je ocenila, bilo dugo zapostavljeno, zbog čega su najbolji doktori, tehničari i medicinske sestre odlazili iz Srbije.

„Želimo to da promenimo kroz dva načina. Jedan je kroz ulaganje u infrastrukturu. Otvorili smo Klinički centar u Nišu koji može da se poredi sa najboljim zdravstvenim ustanovama u Evropi. U maju počinjemo radove u Kliničkom centru Srbije, a nakon toga u KC Vojvodine  i KC Kragujevac. Do kraja godine završavamo radove u sedam bolnica u Srbiji i počinje izgradnja Tiršove 2“, rekla je Brnabić.

Ona je kazala da su nakon fiskalne konsolidacije podignute plate prosvetnim radnicima i u zdravstvu za 17 do 20 odsto.
 
Premijerka Brnabić danas je razgovarala i sa predsednikom opštine Ćuprija Ninoslavom Erićem o aktuelnim planovima i projektima iz oblasti privrede.

Ona je rekla da će Vlada pomoći izgradnju Atletske dvorane i rekonstrukciju vodovoda.

Predsednica Vlade je obišla i fabriku „Standard Furniture Serbia“ koja za Ikeu pravi oklagije, kuhinjske daske i druge proizvode i koja zapošljava 280 radnika.

„Važno nam je da imamo strane investitore, ali i da podržavamo domaću privredu“, rekla je Brnabić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike