U trendu

Budućnost Srbije: Vlast neće podleći pritiscima

Predsednik države Aleksandar Vučić i drugi govornici poručili su večeras na mitingu Budućnost Srbije da je Srbija jedinstvena, da neće podleći pritiscima u pregovorima sa Prištinom, kao i da je sadašnja vlast sasvim različita u odnosu na opoziciju okupljenu u Savezu za Srbiju.

Miting je okupio ogroman broj gradjana, kolone su se slivale iz raznih pravaca u centar grada, noseći transparetne sa imenima mesta odakle dolaze i natpise podrške Vučiću, iz Srbije ali i okruženja, uključujući i poruku da je „Srbija večna dok su joj deca verna“.

Na ulicama Beograda parkirani su brojni autobusi, sa slikama Vučića na prednjem staklu.

Vučić je, zahvalio okupljenima i poučio da su oni pokazali da jedinstvo srpskog nacionalnog korpusa niko ne može da uništi, bez obzira koliko Srbi imaju problema.

„Mi želimo da se razvijamo, nove fabrike i investicije, a ne sukobe“, rekao je Vučić.

Govoreći o pregovorima sa Prištinom, naveo je da mu „razni emisari“ iz sveta traže da nečim „umili“ albansku stranu kako bi ukinula takse na srpsku robu, ali je istako da im je to uzalud.

Premijerka Srbije Ana Brnabić koja je posvetila najveći deo govora opozicionom Savezu za Srbiju, navela je da su to političari koji pokušavaju da se „recikliraju, bez programa i vizije“ i da ih okuplja samo što su protivnici Vučića.

„Mi se razlikujemo od njih, mi ne mrzimo nikoga“, rekla je Brnabić.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić poručio da takvi nepomišljaju da Srbiju mogu da ucenjuju da prizna Kosovo ili da se ukine Republika Srpska.

„Nema predaje, bez obzira na pritiske“, istakao je Dačić i dodao „ne igrajte se vatrom“.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je rekao da je došao da kaže kako je ovaj miting odgovor svakom ko se pita šta se u Srbiji dešava i dodao:“ Unutrašnja snaga i jedinstvo su važni“.

On je naveo i da Republika Srpska u važnim geostrateškim pitanjima prati Srbiju, poput pitanja o tome da ne želi da udje u NATO.

Govorio je i potpukovnik u penziji Dragutin Dimčevski, učesnik borbe na Košarama, navodeći da je Vučić prvi zvaničnik Srbije koji je dogadjaje od 1998. i 1999. godine nazvao pravim imenom za njih – agresijom.

U obraćanju na srpskom jeziku, madjarski šef diplomatije Peter Sijarto je rekao da odnosi dve države nisu nikad bili tako dobri kao danas i da je Srbija sve jača.

Pre govornika, koncerte su održali Aca Lukas i Riblja čorba, a miting je završen nastupom Olivera Mandića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar