najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Budžetska inspekcija u Mladenovcu ispituje rad opštine i javnih preduzeća

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je budžetska inspekcija počela da ispituje rad opštine i javnih preduzeća  u Mladenovcu kako bi se utvrdilo kako se raspolagalo državnim novcem.

“Prvi nalazi govore da je bilo nenamenskog trošenja a ima indicija da su vršena prekršajna i krivična dela. Nalazi inspekcije biće upućeni nadležnim državnim organima”, rekao je Vesić sinoć u Mladenovcu, a prenosi Beoinfo.

On je napomenuo da je, nakon izbora Privremenog organa, Grad Beograd uputio budžetsku inspekciju kako bi se ispitao rad prethodnog rukovodstva.

“Privremeni organ Mladenovca sarađuje odlično sa gradom i mi smo, u dogovoru sa njima, preko Direkcije za građevinskom zemljište i izgradnju grada Beograda opredelili skoro 260 miliona dinara za dva infrastrukturna projekta u ovoj opštini. Prvi je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u selu Međulužje. Ove godine projektujemo postrojenje, sledeće godine raspisujemo tender za izvođača i počinjemo sa radovima a tokom 2017. godine gradimo postrojenje i puštamo ga u rad”, naveo je on.

Vesić je kazao da je vrednost investicija preko 95 miliona dinara.

On je naglasio da će tokom septembra biti objavljen tender za radove u Ulici Braće Badžak i da je vrednost posla preko 160 miliona dinara.

“U puteve i ulice u Mladenovcu smo ove godine uložili nešto manje od 50 miliona dinara. To znači da grad Beograd ulaže u Mladenovac skoro 300 miliona dinara a recimo ove godine sa teritorije opštine Mladenovac od naknada i doprinosa za građevinsko zemljište naplatili smo 14,6 miliona dinara”, kazao je gradski menadžer.

Vesić je juče u Mladenovcu prisustvovao tribini posvećenoj bezbednosti u gradskoj opštini Mladenovac.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike